Numai împreună putem face orașul să arate mai Frumos Curat Înverzit Aranjat

Despre Noi Image

Construim orașul este un instrument prin care cetățenii pot raporta care sunt construcțiile problematice, pot să se informeze care sunt pașii legali în cazul unei construcții ilegale și să împărtășească bune practici de campanie în cazul în care au oprit acest tip de construcții. 
Chișinăul este înghesuit de blocuri noi de locuit cu multe etaje, care rareori prevăd acces la infrastructură socială, iar uneori încalcă spațiul public al altor blocuri.

Cetățenii nu cunosc întotdeauna cum să acționeze. Construcțiile problematice nu sunt constant documentate și, mai ales, informația nu este imediat accesibilă publicului larg. 

Pe această platformă invităm cetățenii să descrie construcțiile ilegale, să împărtășească experiența lor și să motiveze pe alții să acționeze. Vrem să arătăm care este amploarea fenomenului și să cerem autorităților să schimbe situația.
Cum ne-a spus un locuitor care a reușit, împreună cu vecinii, să oprească o construcție neautorizată: dacă 5% din locatari s-ar implica, nu ar exista atâtea blocuri problematice.

Un proiect de PrimăriaMea